Hilde, vrijwilligster

pinguin

Sinds 2014 ga ik wekelijks een halve dag als vrijwilliger helpen bij de dagbesteding in Primavera, en dit bij het kunstatelier.
Zelf ben ik graag creatief bezig, en dit leek mij een fijne combinatie om te doen; ondersteuning bieden bij deze activiteit en de personen met een beperking helpen om iets kunstig te realiseren. 
En wat misschien nog belangrijker is: hen een fijne tijd bezorgen en wat meer persoonlijke aandacht geven.
Wat voor mij ook belangrijk is om voor Primavera te kiezen is de kleinschaligheid; er heerst een familiale sfeer waar men zich gemakkelijk thuisvoelt. 

Wat we zoal doen tijdens het kunstatelier, is schilderen, werken met papier-maché, collages maken, werken aan de hand van een thema bvb vakantie, kaartjes maken...
Elke keer wat nieuws creatiefs!
Ik help dan het nodige materiaal klaar te zetten (en opruimen nadien), evt schilderschorten  aandoen en ook bij het maken zelf steek ik een handje toe als het nodig is. 

Een hoogtepunt vind ik, is het jaarlijks terugkerende kunstproject van vzw Sjarabang. 

Dit houdt in dat de voorziening een aantal polyester beelden creatief bewerkt, die dan gedurende een 2-tal maanden tentoongesteld worden in etalages van winkels in Mechelen. Samen met de cliënten wordt er ook een uitstap gepland om de etalages op te zoeken en iets lekkers te eten of drinken, leuk toch?
Aan het einde van deze periode is er dan een slotevenement, het kunstproeven, waarbij de cliënten een hele dag workshops kunnen volgen, en waar alle kunstige beelden worden verzameld van de voorzieningen en kunstenaars die deelnamen. 
Super initiatief waar Primavera aan meewerkt!

Ik ben heel dankbaar dat ik elke week opnieuw fijne momenten mag beleven samen met de cliënten en tegelijkertijd een handje mag helpen.

Ik ben heel dankbaar dat ik elke week opnieuw fijne momenten mag beleven samen met de cliënten en tegelijkertijd een handje mag helpen.

Volg ons op instagram