Primaweetjes

 

2019

Beste sympathisanten,

Via deze weetjes houden we u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in Primavera. 

De hoofdtaak van Primavera is het kwalitatief begeleiden van onze gasten maar om dat te kunnen doen wordt er ook achter de schermen hard gewerkt.  In het huidig veranderende klimaat is het belangrijk dat Primavera mee evolueert en zich op de kaart zet in het zorglandschap van Merksem en Antwerpen.

Het voorbije jaar is er dan ook heel wat ontwikkeld.  Wist u bijvoorbeeld dat wij een nieuwe missie en visie hebben?  Deze hebben we bedacht samen met alle medewerkers in Primavera.  Deze visie stuurt ons, ook in het alledaagse.  Daarbij werd ook een nieuw logo en een nieuwe website ontworpen.  Neem dus zeker eens een kijkje op onze website daar ga je onze visie zeker terugvinden!

Als we onze missie en visie samen zetten levert het ons ook een nieuwe slagzin op ‘Samen Uniek’.  Dit kan je terugvinden in ons logo. 

Deze visie stuurt ons ook in het bedenken van een nieuwe werking, een meer vraaggestuurde werking.  We willen met deze werking nog beter kunnen ingaan op individuele vragen van onze gasten. Dit deden we onder andere door een op maat gemaakte enquête voor te leggen aan onze gasten.  Zo kregen we een goed zicht op wat zij van ons aanbod vinden, welke tekorten ze ervaren en wat ze juist heel leuk vinden.  Ik kan u reeds vertellen dat ‘koken’ héél hoog in het lijstje staat van zowat alle gasten.  We hopen in het nieuwe jaar van start te gaan met deze nieuwe werking.  Ouders en vertegenwoordigers van onze gasten zullen hier in de loop van deze maand nog een brief over krijgen.
 

We zijn dan ook trots om op 15 maart te kunnen deelnemen aan de Dag van de Zorg zodat iedereen eens kan langskomen om onze werking te komen bekijken.  Later meer daarover…

We zijn ook gestart met ‘De Warmste Week’.  Ons Ontbijt for Life was al een ontzettend succes en ook onze wijnverkoop komt mooi op gang.  Ook vernemen we dat andere bedrijven en particulieren acties opstarten met Primavera als goed doel!  Hier worden we ècht wel warm van!

Deze extra financiële middelen zullen we in de toekomst ook broodnodig hebben.  Als we het nieuwe regeerakkoord lezen bemerken we dat er de komende jaren toch wel wat bespaard zal worden in onze sector.  Daarom dat het fijn is te weten dat Primavera op vele sympathisanten kan rekenen maar ook de Merksemnaren hebben een groot hart voor ons.  We kunnen niet genoeg zeggen dat we daar iedereen dankbaar om zijn.  Deze extra middelen zorgen er toch voor dat we gezonde investeringen kunnen doen en onze gasten kunnen verwennen met extra uitstapjes of materiaal. 

Na onze investering in een nieuwe verwarming vorig jaar is het tijd om het gebouw beter te isoleren en werd er door de Raad van Bestuur beslist om het volledig dak van de dagondersteuning te vernieuwen.  Deze werken zijn ondertussen gestart.  Nadien zullen we dan ook investeren in zonnepanelen.  Door de nieuwe verwarming zijn de kosten voor het energieverbruik reeds goed gezakt en de zonnepanelen doen daar allicht nog een schepje bij. 

Op 5 december organiseren we in Primavera het Sinterklaasfeest.  Voor deze gelegenheid hebben we aan ‘Theater Kakelnest’ gevraagd om met hun interactieve voorstelling ‘De Kleren van de Sint’ eens langs te komen.

Nieuw dit jaar is ook dat we ons Kerstfeest met de gasten niet in Primavera zullen vieren maar voor de eerste keer doen we dit op verplaatsing, met dank aan de school Stella Maris.  Alle gasten en medewerkers van Primavera worden uitgenodigd in het restaurant van Stella Maris waar de leerlingen zullen koken voor ons en ons zullen bedienen!  Het Kerstfeest zal dit jaar doorgaan op 10 december. 

Toujou Pati, ons feestcomité zal volgend jaar een paasbrunch organiseren op 19 april.  Dus noteer deze datum alvast in uw agenda.  Ook voor de kindjes zullen we iets voorzien!

Ronny en Bb

 

Volg ons op instagram