Primaweetjes

December 2018

Graag laten we nog iets van ons horen vooraleer het einde van het jaar weer daar is…

De voorbije weken zijn we druk bezig geweest met onze actie voor Music for Life. Zelf hebben we wijn verkocht maar ook anderen hebben zich ingezet om voor ons een actie te organiseren waarvoor dank! En ook de Merksemse winkels hebben ons hierbij geholpen door ‘rospotten’ op hun toog te zetten. Zo konden hun klanten ook hun steentje bijdragen door kleingeld aan ons te schenken. De apotheek heeft ‘Warme lipstiften’ verkocht, de partner van één van onze medewerkers verkocht zelfgemaakte truffels en het personeel van ’t Diamantje heeft hun fooi 2 maanden gespaard en aan Primavera geschonken!  Om eerlijk te zijn… we worden er helemaal WARM van!

Ook Dienstencentrum De Brem heeft hun feestweek voor de opening van hun nieuwe serviceflats in teken van ons gedaan. Hun actie heeft dan ook 1289€ opgeleverd! Dit bedrag schenken zij integraal aan Primavera in kader van de Warmste Week!

Aan iedereen een dikke, dikke bedankt om aan onze actie deel te nemen!

Wist je trouwens dat we alle winsten moeten storten op de rekening van de Koning Boudewijnstichting? Deze stichting coördineert alle winsten die in kader van De Warmste Week opgehaald worden. Zij rekenen alles uit en alle deelnemende vzw’s krijgen bovenop de winst die zelf hebben verdiend nog een extra bedrag. Dat extra bedrag is eigenlijk de totale pot van de Warmste Week verdeeld over alle deelnemende vzw’s. 
In de loop van januari krijgen we dan onze winst terug gestort met een mooi extra bedrag daarbij. 

Op 10 december was het Kerstfeest in Primavera.  Ook dit jaar zijn de leerlingen van Stella Maris komen koken bij ons. Zij hebben ons van een heerlijke kerstmenu voorzien. We werden bediend zoals het hoort door de leerlingen. Het was een leuke ervaring en iedereen zowel de medewerkers als de gasten hebben kunnen genieten van dit feestmaal. Nicole is dan wel op pensioen maar toch heeft ze ons, zoals ze dat ieder jaar deed, voorzien van een kerstkadootje. Merci, Nicole! Fijn dat we hiervoor nog steeds op jou kunnen rekenen. 

 

 

Ronny en Bb

 

Wisten jullie trouwens dat de voetballers van Primavera de finale hebben gespeeld? Ieder jaar organiseert Borgerstein een groots voetbaltornooi voor alle voorzieningen in het Antwerpse. Vorige jaren namen we ook steeds deel maar in de finale waren we nog niet geraakt, tot nu! De finale winnen is voor volgend jaar maar we hebben toch een mooie 2e plaats behaald!

Na 18 jaar dienst zullen we binnenkort afscheid nemen van onze hoofdbegeleidster van de woonondersteuning, Viviane. Zij gaat op 1 oktober 2019 op welverdiend pensioen!  Na zoveel jaar zich in te zetten voor onze voorziening zullen wij en de gasten haar ook ontzettend missen. De directie is de voorbije weken druk bezig geweest met een volwaardige vervanging te zoeken voor haar en het goede nieuws is dat we iemand gevonden hebben.

Wouter Nachtegaele is een zeer ervaren hoofdbegeleider. Voor hem is het geluksgevoel van onze gasten de maatstaf van een kwaliteitsvolle dienstverlening. Hij kijkt er naar uit om na zijn avontuur in Rotonde nu in een kleinschalige voorziening te werken.  Het betrekken van de gasten in de organisatie van de werking vindt hij belangrijk. We verwelkomen Wouter reeds op 1 februari. We kijken er naar uit om met hem samen te werken!  

Dan rest het ons alleen nog om jullie allemaal fijne Feestdagen te wensen.

We hopen dat jullie wensen en dromen in 2019 mogen uitkomen! 

We klinken dan ook op een mooi en gezond 2019!